Noodles met shii-takes en sugar snaps

Dit is een licht gerecht dat heel snel in elkaar te zetten is. Omdat alle ingrediënten in weinig tijd gaar zijn en kort gewokt het lekkerst blijven is het handig om alles van tevoren al fijn te snijden en klaar te zetten.

Ingrediënten:
  • 2 nestjes (eier)mie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 rode/spaanse peper
  • ongeveer 8 gedroogde shii-takes
  • zoete sojasaus/ketjap
  • vissaus of zout
  • sap van een halve limoen
  • 1/4 fijngesneden chinese kool
  • een ruime handvol sugar snaps, afgehaald
  • taugé
  • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)

Bereidingswijze:


Week eerst de shii-takes in een kom met heet water. 

Zet de mie op en kook die gaar. Snijd ondertussen de ingrediënten.

Fruit de fijngesneden knoflook, ui, gember en rode peper aan in een wok met wat olie, op hoog vuur. Als de ui glazig is en de gember begint te geuren voeg je de shii-takes toe.
Doe daar meteen het sap van de limoen bij en een flinke scheut sojasaus (ongeveer 4 eetlepels) en vissaus (ongeveer 3 eetlepels)/zout (niet te zuinig, maar als je niet zeker bent liever eerst te weinig dan te veel). Roer dit even door elkaar.

Doe er de chinese kool en sugar snaps bij. Dit ook even (1 min) wokken en dan de gare mie er doorscheppen met de taugé en de bosuitjes. 
Het is belangrijk dat je op hoog vuur goed blijft omscheppen, dit gerecht hoeft niet te pruttelen. Zo blijven de groenten een beetje knapperig. 


Reacties

Populaire posts