Zomerse salade

Voor als het gestopt is met regenen en er weer eens in het park gegeten kan worden, is dit een recept voor een knapperige, frisse salade. Knapperig door de pinda's en de sugarsnaps, fris door de dressing met onder andere limoensap. 

Ingrediënten (voor ongeveer 2 personen):
  • 1/3 chinese kool, in fijne reepjes gesneden
  • 200 gr taugé
  • 2 handjes sugarsnaps (of eventueel peultjes), afgehaald indien nodig
  • 2 bosuien, in ringetjes gesneden
  • handje pinda's zonder vlies, even roosteren in een droge koekepan
  • handvol verse munt, in stukjes
  • handvol basilicum, in stukjes

Dressing:
  • olie
  • 3 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden en kort aangebakken in olie, tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Pas op, dit gaat erg snel en als de knoflook aanbrandt, wordt hij bitter.
  • 2 eetlepels limoensap
  • Een paar basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 2 verse chili/spaanse pepers, ontpit en in fijne stukjes gesneden
  • 2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap)
Dressing even door elkaar roeren en vlak voor serveren over de salade gieten. 


Reacties

Populaire posts