Koken op de camping #1: Thaise curry

Koken op de camping. Wat een gedoe. Wappert de wind het gas niet uit, dan zit er gras op je bord of wil de ui niet gesneden worden met dat botte mes...Tenminste, als je niet een caravan of complete buitenkeuken bij je hebt. Maar, lieve lezers, het is helemaal niet zo moeilijk om met wat simpele ingrediënten, 1 brandertje en 2 pannetjes iets heel lekkers te maken, zelfs als je lichtgewicht reist.
Dus daarom de Ditschyland campingserie: voor alle kampeerliefhebbers, die niet elke dag pasta-met-rode-saus willen eten. Gezellig!

Op de camping met... 

Thaise rode curry met rijst

Om een complete maaltijd te kunnen koken hoef je alleen maar mee te nemen:
  •  2 (lichtgewicht) pannetjes. Nog steeds volop bij de kringlopen verkrijgbaar, de aluminium kampeerpannetjes. Met zo'n handig los knijphandvat. Een deksel is fijn, dat bespaart gas.
  • Eventueel 1 steelpannetje
  • 1 scherp mesje
  • bord als snijplank
  • 1 brandertje met gasfles

Ingrediënten (2 personen):
  • zakjes kokoscreme (verkrijgbaar bij toko of sommige supermarkten). Handig, want je hoeft ze alleen met wat water aan te lengen, weegt bijna niks
  • stukje verse gember
  • ui
  • knoflook
  • zakje rode currypasta
  • gedroogde shii-takes 
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • rijst
  • olie
  • halve liters bier, liefst lauw, voor het ultieme campinggevoel
Bij het koken met maar één pitje moet je vooral de volgorde van koken bedenken. Om gas te besparen is het handig om iets van een windscherm te maken. 
  1.  Kook eerst de eieren. Als ze hardgekookt zijn kun je het hete water over de shii-takes gieten, die zo kunnen weken. 
  2. Kook nu de rijst. Als die is drooggekookt zet je hem weg, hij zal nog een tijd warm blijven en kan een beetje nagaren. 
  3. Fruit de fijngesneden ui, gember en knoflook in een ander pannetje. Doe er daarna de currypasta bij, met wat water (bijvoorbeeld het weekwater van de shii-takes), de shii-takes en het zakje kokoscreme. Het is waarschijnlijk verstandig om maar de helft van de currypasta te gebruiken omdat die meestal erg heet is. 
  4. Als laatste breng je de curry op smaak met het sap van de limoen. 
Tadaaa..te midden van alle babyboomers in caravans met unisex-outfits en elektrische fietsen, die van huis meegebrachte aardappelen, groente en vlees naar binnen zitten te werken, heb jij een complete Thaise maaltijd op 1 pitje weten te maken. Eetze. 




~~//~~



Reacties

Populaire posts