Oosterse gehaktballetjes
Deze gehaktballen zijn Oosters gekruid. Ze zijn lekker met bijvoorbeeld deze satésaus en geserveerd met Turks brood, rijst met lente-ui of nasi.
Ingrediënten (voor ongeveer 10-12 balletjes):
Ingrediënten (voor ongeveer 10-12 balletjes):
- 300 gram biologisch rundergehakt
- 2 á 3 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- tl sambal trassi
- 1 ei
- theelepel laos (poeder)
- tl koenjit/ kurkuma (poeder)
- tl ketoembar (poeder)
- 2 el ketjap manis
- snuf zout
- paar druppels sesamolie
- toastjes/oud brood/ beschuit, tot poeder vermalen
Snijd de gember en knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed met een vork.
Doe hier 1 hand toast/broodkruimels bij en meng nog eens. Draai nu balletjes ter grootte van een flinke bitterbal. Smelt 3 eetlepels (kokos)olie in een braadpan. Haal de balletjes door het overige broodkruim, leg ze in de pan en druk ze een beetje plat. Rustig laten bakken. That's it!
~~//~~
Reacties
Een reactie posten