Oosterse gehaktballetjes

Deze gehaktballen zijn Oosters gekruid. Ze zijn lekker met bijvoorbeeld deze satésaus en geserveerd met Turks brood, rijst met lente-ui of nasi.

Ingrediënten (voor ongeveer 10-12 balletjes):


  • 300 gram biologisch rundergehakt
  • 2 á 3 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • tl sambal trassi
  • 1 ei
  • theelepel laos (poeder)
  • tl koenjit/ kurkuma (poeder)
  • tl ketoembar (poeder)
  • 2 el ketjap manis
  • snuf zout
  • paar druppels sesamolie
  • toastjes/oud brood/ beschuit, tot poeder vermalen
Snijd de gember en knoflook heel fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed met een vork. 
Doe hier 1 hand toast/broodkruimels bij en meng nog eens. Draai nu balletjes ter grootte van een flinke bitterbal. Smelt 3 eetlepels (kokos)olie in een braadpan. Haal de balletjes door het overige broodkruim, leg ze in de pan en druk ze een beetje plat. Rustig laten bakken. That's it! 

~~//~~ 

Reacties

Populaire posts