Bietensalade

Deze salade kun je prima als maaltijdsalade eten. Hij is goed gevuld. Doordat hij friszuur en hartig is, past hij prima bij een warme zomerdag. Doordat je de bietjes en aardappelen zelf kookt, moet je wel even plannen. Neem de tijd zodat de ingrediënten nog af kunnen koelen. Je wilt de salade niet warm eten natuurlijk.

TIP: voor alle salades geldt dat ze smaakvoller worden als je de ingrediënten lekker klein snijdt. Zodat je bij elke hap verschillende dingen op je vork of lepel kunt nemen en niet één hele brok groente en verder niets.

Ingrediënten voor een salade voor 3 tot 4 personen:

  • 4 bietjes, biologisch, ongekookt 
  • 3 aardappelen, geschild
  • rucola, 2 handjes
  • 8 grote augurken, in stukjes
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 zure appels, geschild, in blokjes 
  • 1 blok feta, verkruimeld
  • beetje verse bieslook
  • mayonaise, peper, zout voor het aanmaken van de salade
Kook de bietjes gaar. Dit duurt best wel even (half uurtje ongeveer). Kook ook de aardappelen. 
Snijdt alles in hapklare stukjes (zie tip) en zorg dat het goed afkoelt. 
Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote saladekom en maak af met een paar eetlepels mayonaise, zout en flink wat (zwarte) peper. Goed husselen, klaar!





Reacties

Populaire posts