Kaassoesjes met tapenade en pesto

Op mijn huiswarmingsfeestje had ik snel even kaassoesjes gebakken. Die vielen in de smaak, dus hier het recept. Waar het oorspronkelijk vandaan kwam weet ik niet meer. Ik heb de verhoudingen inmiddels iets aangepast. 
Wat fijn is aan het recept is dat het heel snel tussendoor nog even te maken is. Geen enorme baksessie in de keuken dus. 

Nodig voor ongeveer 30 kleine soesjes:

  • 75 gram roomboter
  • 2 1/4 dl water
  • 200 gram bloem
  • 1/2 tl zout
  • 4 middelgrote eieren, geklutst
  • 175 gram geraspte oude kaas
  • tomatentapenade en/ of groene pesto
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt in een grote pan op laag vuur de boter in 2 1/4 dl water. Breng het aan de kook en zet het vuur uit. Roer er de bloem en het zout doorheen. Klop met een houten lepel totdat het mengsel een gladde bol vormt. 

Voeg vervolgens de eieren toe, nog steeds door kloppend totdat het deeg glanst en de eieren opgenomen zijn in de massa. Roer dan de geraspte kaas er doorheen. 

Pak met twee eetlepels steeds een plukje deeg (ongeveer 2 bij 2 cm) en leg dat op een ingevette bakplaat. Bak de soesjes 15 tot 20 min, totdat ze gerezen en goudbruin zijn. Kijk uit, de onderkant kan een stuk sneller gaan, dus pas op dat die niet verbrandt. 

Doe de oven uit en laat de soesjes afkoelen. Maak sneetjes in de soesjes en doe daar de tapenade of pesto in. 

~~//~~



Reacties

Populaire posts