Verse tortelloni met rauwe knoflook en parmezaanse kaas + tomatensalade

Soms kun je echt geen zin in koken hebben. Maar heb je ook geen zin in iets kant en klaars. Dan is het toch lekkerder om een heel klein beetje moeite te doen voor je eten en daar word je dan uiteindelijk veel gelukkiger van. Voor mij werkt het in elk geval zo.

Het volgende recept is idioot simpel en in 10 minuten klaar. Gegarandeerd. Een pizza bakken in de oven duurt nog langer. En er is geen magnetron maaltijd die hier tegen op kan.

Koop een pak verse pasta. Ik vind de tortelloni van de AH het lekkerst, de gele met walnoot en kaasvulling. De hoeveelheden (1 pak voor 2 personen) vind ik een beetje mager. Voor dit gerecht + honger zou ik 1 pak pp rekenen. 

Breng water aan de kook, doe er een scheut olijfolie bij en kook de tortelloni gaar (6 minuutjes). In die 6 minuten ontvel je een teentje knoflook en leg je een knoflookpers klaar. 

Ook snijd je wat tomaatjes fijn voor de tomatensalade. De Lidl heeft superlekkere tomaten, ze zijn iets kleiner dan trostomaten en ze zijn zacht, dieprood en heel vol van smaak. Doe de tomaten in een kom en giet er een beetje olijfolie over en flink wat peper (liefst uit de pepermolen).

Als de pasta gaar is giet je hem af. Pers er meteen de knoflook over uit en roer die er even goed door heen zodat de knoflook ook warm kan worden. Dit is het! Zout toevoegen in dit gerecht of aan het water is niet nodig, de pasta is sterk genoeg van smaak en de parmezaanse kaas is ook zout. 

Dien de pasta op met een goede parmezaanse kaas er over geraspt en eet de tomaatjes er naast.


~~//~~


Reacties

Populaire posts