Zoete aardappels in tomatenpuree

Zoete aardappels heb ik nog niet vaak gebruikt in de keuken. Toch is ooit toevallig onderstaand recept ontstaan. Ik ben niet zo thuis in de verschillende soorten zoete aardappels die er zijn, maar volgens google heb ik bataten gebruikt. Die zijn groot en rood/paars van buiten en wit van binnen. 

De combinatie van de gebakken zoete aardappels met tomatenpuree en knoflook is een aparte, maar erg lekkere. Ook geschikt voor veganisten. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 à 3 grote zoete aardappels, of als ze het gewone aardappelformaat hebben 2 a 3 pp
  • 2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree 
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 paprika
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 citroen
Schil de bataten en snijd/hak ze in blokjes. Snipper de knoflook en de gember en houd die even apart. Snijd de paprika in kleine stukjes. 

Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de stukjes aardappel aan. Doe er na ongeveer 5 minuten omscheppen de knoflook en gember bij. Blijf goed omscheppen zodat de knoflook niet verbrandt. 

Doe na nog eens 5 minuten er de paprika, tomatenpuree en 3 blikjes water bij. Meng dit even goed. Wat peper en zout en een eetlepel provençaalse kruiden er over en dan kan het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Vergeet niet regelmatig het mengsel om te scheppen. 

Het eten is klaar als de blokjes zacht zijn geworden. Giet er dan nog 1 à 2 eetlepels vers citroensap over en roer dat door het mengsel. 

Lekker met een frisse salade!

~~//~~


Reacties

Populaire posts